Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Grillowane szparagi z wędzonką i serem"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 57
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 126
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 738
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 648
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10137
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 57
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 126
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 738
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 648
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10137
Składniki
Zagotuj w garnku wodę. Posól. Umyj szparagi, odetnij końcówki, a jeśli łodygi są zgrubiałe, obierz je.
Wrzuć szparagi do wrzątku, wyjmij po 2-3 minutach. Osusz.
Pokrój ser na możliwie długie paski. Owijaj nim po 3 szparagi, tworząc pęczek. Na koniec owiń szparagi plasterkiem wędzonki.
Rozgrzej patelnię grillową. Układaj na niej przygotowane pęczki szparagów i podsmażaj z każdej strony, aż nabiorą rumianego koloru.
Podawaj skropione cytryną i oliwą.
Do tej potrawy możesz przygotować sos, np. jogurtowo-czosnkowy. Będzie aromatycznie!
Czas przygotowania: 10 minut • 4 porcje • 335 kcal/porcja • koszt: 6 zł/porcja.Źródło: Olivia