Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grecka sałatka z ziemniakami"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 146
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 44
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 105
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 146
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 44
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 105
Składniki
Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach, odcedzić, wystudzić, obrać, pokroić w kostkę.
Fetę pokroić w kostkę. Pomidorki umyć, poprzekrawać na połówki.
3. Cebulę pokroić w cienkie pierścionki. Oliwki delikatnie wymieszać z kaparami, pomidorkami, sałatą, ziemniakami, posypać kostkami fety i posiekaną natką, obłożyć krążkami cebuli.
Sałatkę polać sosem przyrządzonym z soku cytrynowego wymieszanego z musztardą, płynnym miodem, oliwą, solą i pieprzem (najlepiej świeżo mielonym). Przed podaniem dobrze schłodzić w lodówce.
Cebula straci swoją ostrość, jeśli na pół godziny przed dodaniem jej do sałatki przelejesz plasterki wrzątkiem lub skropisz sokiem z cytryny.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium