Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia na bazie serka i ananasów. Jest nie tylko bardzo smaczne, ale również może być ozdobą świątecznego stołu
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1079
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 155
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1079
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 155
Składniki
1. Ciastka krakuski kruszymy i łączymy z połową rozpuszczonego masła, wykładamy na dnie tortownicy ( 3 łyżki zostawiamy do dekoracji). 2. Tą samą czynność wykonujemy z krakersami, kruszymy, łączymy z masłem i wykładamy na kakaowe ciastka.
3. Spód ciasta mamy gotowy teraz robimy masę, serek przekładamy do naczynia i ubijamy mikserem. 4. Wlewamy mleko, śmietanę oraz wsypujemy cukier puder, ciągle miksując.
5. Z ananasów odlewamy sok i rozpuszczamy w nim żelatynę, wlewamy do masy.
6. Krążki ananasów układamy na około tortownicy. W środek każdego krążka wkładamy pokruszone ciastka kakaowe, które zostawiliśmy do dekoracji a pozostały nam owoc kroimy na małe kawałki i łączymy z masą.
7. Tak przygotowaną masę przekładamy na pokruszone ciastka
8. Pozostała nam dekoracja, użyłam do tego pokruszone batony góralki, ciastko krakuski i plasterek ananasa.
9. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny. 10. Ciasto gotowe. 11. Smacznego.