Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki z soczewicą"
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 67
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2209
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 145
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 67
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2209
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 145
Składniki
Z kapusty usuń głąb, podgotuj ją, po czym zdejmij liście.
Posiekaną cebulę zeszklij na maśle razem z czosnkiem i pieczarkami.
Soczewicę ugotuj w bulionie. Miękką przepuść przez maszynkę razem z podsmażonymi warzywami i grzybami.
Do masy dodaj jajka, bułkę tartą, pieprz, majeranek i posiekany koperek.
Zawiń farsz w liście kapusty, ułóż je w garnku, zalej bulionem i ugotuj do miękkości. Na koniec zapraw przecierem i śmietaną.
<strong>Przepis nadesłała: Anna Sikorska</strong>Źródło: Kurier TV