Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z kaszą jaglaną i rodzynkami pod serem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Składniki
Liście kapusty gotuj 2 minuty w osolonej wodzie. Osącz, ostudź, zetnij twarde końce.
Kaszę jaglaną ugotuj w osolonej wodzie. Rodzynki namocz w wodzie, osącz. Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce o małych oczkach. Olej rozgrzej w garnku, podsmaż warzywa. Dodaj rodzynki, kaszę i orzechy, wymieszaj, przypraw do smaku. Farsz ułóż na liściach. Zwiń, formując gołąbki.
Sos: czosnek posiekaj, wymieszaj z pomidorami, przypraw do smaku oregano, solą i pieprzem.
Olej rozgrzej w rondlu, wlej 4 łyżki sosu. Ułóż gołąbki, wlej połowę sosu. Duś pod przykryciem 15 min, podlewając sosem. Pod koniec duszenia przykryj plastrami sera.
Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 3, cena za porcję 2,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie