Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki z kapusty pekińskiej"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27452
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1175
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27452
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1175
Składniki
Ryż ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu (ok. 20 minut). Z liści kapusty zetnij twarde nerwy. Liście krótko obgotuj w posolonej wodzie. Wyjmij, lekko przestudź. Natkę opłucz, osusz,oderwij listki od gałązek i posiekaj je. Dodaj do ryżu, wymieszaj. Dołóż serek. Masę przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Liście przykryj szynką i farszem. Zwiń je, formując gołąbki, obwiąż nitką. Potem zrumień na rozgrzanym oleju. Podlej bulionem i duś pod przykryciem 10 minut. Wyjmij, trzymaj w cieple.
Na patelnię włóż rozgniecione pomidory z puszki. Gotuj, aż wyparuje większość płynu. Sos przypraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Podawaj do gołąbków.Źródło: Naj