Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z grochem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Składniki
Groch i kaszę ugotuj w osobnych garnkach. Cebu lę pokrój w kostkę i zrumień na dobrze rozgrzanym oleju.
Z kapusty wytnij głąb. Włóż główkę do lekko osolonego wrzątku. Sparz, wyjmij i oddziel liście.
Groch i kaszę połącz z cebulą, majerankiem oraz solą i pieprzem.
Tak przygotowany farsz nałóż na liście i zwiń w gołąbki. Ułóż je w dużym garnku.
Gotowe gołąbki zalej połową wywaru warzywnego i duś na małym ogniu.
W rondelku stop masło, dodaj mąkę i zasmaż. Rozprowadź z wywarem i dodaj koncentrat. Dopraw solą, pie przem i cukrem.
Pod koniec duszenia wlej sos do gołąbków.Źródło: Telemax