Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki wegetariańskie"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 363
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 65
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 363
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 65
Składniki
Trzy szklanki wody zagotuj i wsyp oczyszczoną soczewicę. Duś 35 minut. Marchewki i por drobno pokrój i dodaj do soczewicy 10 minut przed końcem duszenia. Główkę kapusty włoskiej gotuj w osolonej wodzie, aż będzie można z niej zdjąć pojedyncze liście. Odsączoną soczewicę z warzywami dokładnie wymieszaj z tartym serem.
Zawiń w ugotowane liście kapusty. Resztę kapusty poszatkuj. Oczyszczone cebule posiekaj i podsmaż na oleju, dodaj kapustę, chwilę podsmaż i zalej bulionem. Włóż do naczynia żaroodpornego. Na kapuście ułóż gołąbki i duś 15 minut.
W tym czasie jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę. Tak samo pokrój pomidory. Dodaj do gołąbków i duś jeszcze 3 minuty. Danie podawaj z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Na żywo