Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gołąbki w sosie chili"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27445
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27445
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
Ryż ugotuj na półsypko, a następnie wymieszaj z mięsem, jajkiem, solą i pieprzem.
Kapustę umyj i gotuj ok. 10 minut, żeby zmiękła. Potem oddziel liście od głąba. Na każdym z nich ułóż po porcji farszu i zwiń w paczuszki.
Włóż gołąbki do dużego garnka wyłożonego warstwą liści, zalanymi bulionem. Dopraw całość solą, pieprzem oraz suszoną bazylią i oregano. Gotuj potrawę ok. 30-40 minut na średnim ogniu.
Na sam koniec wlej przecier pomidorowy z kartonika oraz dorzuć nacięte i podsmażone na patelni papryczki chili. Zagęść sos mąką wymieszaną z wodą.
Gotowe gołąbki podawaj z ziemniakami pure lub ze świeżą bułeczką.
Małgorzata Kwiatkowska z KrapkowicŹródło: Super TV