Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gołąbki w czerwonej kapuście"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 363
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 53
Polecam.
Odsłon: 67
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 363
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 53
Polecam.
Odsłon: 67
Składniki
Z kapusty zdejmij uszkodzone wierzchnie liście. Oczyszczoną umieść w garn- ku z osolonym wrzątkiem i gotuj pod przykryciem ok. 20 minut. Następnie wyjmij ją, odlej i ostudź.
?Kaszę jaglaną wsyp na mocno rozgrzaną suchą patelnię. Gdy upraży się na złoto, ugotuj ją w rondelku i odstaw, by ostygła.
Cebulkę posiekaj, a boczek pokrój w kosteczkę. Zeszklij na średnim ogniu, po czym wymieszaj je z jajkiem, posiekaną natką pietruszki i kaszą. Dopraw całość solą i pieprzem.
Liście kapusty rozbij delikatnie tłuczkiem. Nałóż po porcji farszu, zwiń w paczuszki i zepnij je wykałaczkami.
Włóż gołąbki do garnka, zalej bulionem i gotuj 20 minut.
Czas przygotowania: 60 min, ilość kalorii na 1 porcję: 300, stopień trudności: średni.Źródło: Telemax