Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gołąbki w botwinie"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 667
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 667
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Składniki
Ryż gotuję w osolonej wodzie ok. 10 min. Studzę. Liście botwiny myję, blanszuję ok. 3 min we wrzątku. Mięso mielone mieszam z ryżem, doprawiam solą, pieprzem, papryką.
Na każdy liść botwiny nakładam po porcji (ok. łyżki)farszu, liście zwijam.
Gołąbki układam ciasno obok siebie w naczyniu żaroodpornym zalewam bulionem z suszonymi warzywami, duszę 20 min. Odkrywam naczynie, zapiekam 15 min.
Są też bardzo smaczne z sosem, na przykład pomidorowym z czosnkiem. Marta Sztabińska z GrajewaŹródło: Kobieta i życie