Gofry - moje ulubione

Gofry - moje ulubione
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Przerabiałam kilka przepisów, ale ten najbardziej przypadł mi do gustu. Chrupiące, puszyste i mięciutkie w środku.

Składniki

  • 1.5 szkl mąki
  • 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 op cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki cukru
  • Szczypta soli
  • 0.5 szkl oleju
  • 1 i 1/3 szkl mleka
  • 2 jajka

Przygotowanie

  1. Mieszamy wszystkie suche składniki. I dodajemy do nich wszystkie mokre składniki. Miksujemy chwilę, by masa była gładka. Nagrzewany gofrownicę i nalewamy ciasto tak, by pokryło wszystkie "oczka". Pieczemy ok 3.5 min ( w zależności od mocy gofrownicy). Gdy lekko przestygną posypujemy cukrem pudrem, lub podajemy z ulubionym dżemem czy z bitą śmietaną i owocami. Choć nie wiem, czy zdążycie sięgnąć po dodatki, bo u mnie zniknęły w moment... Takie "suche" ;) Smacznego!

Komentarze do przepisu (5)

Konto usunięte 16 stycznia 2020
Uwielbiam gofry:) Te przedstawiają się wyśmienicie:)
Nevermore 17 stycznia 2020
... moje też ;) Pyszne jedzonko, I like it :)
agiza 17 stycznia 2020
Wyśmienite! U mnie też znikają takie "sucho" :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1.5 szkl mąki
  • 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 op cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki cukru
  • Szczypta soli
  • 0.5 szkl oleju
  • 1 i 1/3 szkl mleka
  • 2 jajka
Składniki