Gofry cynamonowe bezglutenowe

Gofry cynamonowe bezglutenowe
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Kasiek189
Gofry z pewnością wygrywają swoją popularnością w ciepłe dni. Dziś wersja cynamonowa.

Składniki

  • 150 g mąki jaglanej
  • 200 ml mleka lub wody
  • 2 łyżki oleju
  • 1 jajo
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki cynamonu (najlepiej cejloński)
  • miarka odżywki białkowej (można pominąć)
  • +dodatki (zmielony słodzik/cukier puder/owoce)

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki miksujemy do jednolitej konsystencji. Rozgrzewamy gofrownicę i pieczemy gofry. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Komentarze do przepisu (1)

Nevermore 27 kwietnia 2018
Takie to w sam raz na piątkowe popołudnie :)
Super jedzonko :D
Składniki
  • 150 g mąki jaglanej
  • 200 ml mleka lub wody
  • 2 łyżki oleju
  • 1 jajo
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki cynamonu (najlepiej cejloński)
  • miarka odżywki białkowej (można pominąć)
  • +dodatki (zmielony słodzik/cukier puder/owoce)
Składniki