Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz ciasto marchewkowe, te gofry są dla Ciebie :)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
Składniki
Z podanych składników wyjdzie 8 kwadratowych gofrów Jajka zmiksować z cukrem na gładko, dodać wodę i olej. W osobnym naczyniu wymieszać suche składniki. I stopniowo dodawać je do składników mokrych wymieszanych. Na końcu dodać startą marchew. Gofrów nie należy zbyt mocno przypiekać. Wierzch udekorować karmelizowaną marchwią; małą marchewkę należy zetrzeć na drobnych oczkach, wsypać 4 łyżeczki cukru. Przypiekać na suchej patelni,aż stanie się chrupiąca. Polecam ten dodatek do gofrów. Smacznego.