Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gnocchi z karczochami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości (około 20 minut). Po odcedzeniu przestudź, zmiel w maszynce lub przeciśnij przez prasę.
Do przygotowanej masy wbij jajka i wsyp mąkę. Starannie wyrób ciasto na kluseczki. Uformuj z niego w dłoniach wałeczki, ułóż je na stolnicy i pokrój na kawałki.
Gnocchi wrzucaj partiami na osolony wrzątek. Gotuj minutę od wypłynięcia, odcedź.
Karczochy osącz, pokrój razem z obranymi pieczarkami. Usmaż na oleju.
Dodaj karczochy i posiekany czosnek, smaż 5 minut. Wrzuć gnocchi, wymieszaj i zdejmij z ognia. Dopraw solą oraz pieprzem. Posyp posiekaną drobno natką.
czas ok. 60 min; porcja – 320 kcal, cena 3,70 złŹródło: Świat kobiety