Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gnocchi w warzywach"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4528
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 855
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4528
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 855
Składniki
Cebulę oraz czosnek obierz, poszatkuj. Chili oczyść z pestek, posiekaj. Umyty bakłażan pokrój w kostkę. W rondlu lub na patelni rozgrzej 5 łyżek oleju.
Wrzuć kawałki bakłażana. Smaż, mieszając, aż warzywo zacznie miękknąć. Dodaj posiekaną cebulę z czosnkiem. Smaż, mieszając, jeszcze kilka minut.
Do przesmażonych składników dodaj koncentrat pomidorowy, białe wino i lekko rozdrobnione pomidory z puszki wraz z zalewą. Duś ok. 20 minut. Dodaj posiekane chili. Dopraw sos do smaku solą, pieprzem, bazylią i oregano.
Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach z dodatkiem soli. Ostudź, obierz i przepuść przez praskę. Dodaj jajko oraz mąkę, dopraw solą. Zagnieć gładkie ciasto.
Z ciasta formuj wałeczki, krój na małe kawałki, zrób na nich wzory widelcem. Gotuj we wrzątku, aż wypłyną. Wymieszaj z sosem. Posyp tartym parmezanem.
Czas ok. 70 min; porcja – 630 kcal, cena 2,80 zł.
Na kopytka, pyzy, kluski, placki i baby ziemniaczane najlepiej nadają się mączyste odmiany ziemniaków, które zawierają dużo skrobii i łatwo się rozpadają podczas gotowania, np. Bryza, Ibis, Tajfun.
. Aby skrócić czas przyrządzania dania, wykorzystaj gotowe gnocchi lub małe kopytka.Źródło: Świat kobiety