Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gniazdka bezowe z lodami"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 59
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 150
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1123
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 534
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 59
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 150
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1123
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 534
Składniki
Słodko-kwaśne i chrupiące:
większych okrągłych bez w kształcie miseczki, 8 kulek lodów waniliowych lub śmietankowych, 300 ml kremówki , 2 łyżki cukru pudru, 30 dag czerwonych porzeczek, 15 dag czarnych porzeczek.
Przygotuj sos porzeczkowy. Owoce przebierz, opłucz i osącz. 3/4 czerwonych porzeczek przełóż do rondelka, wsyp cukier i mieszając, gotuj na wolnym ogniu do uzyskania szklistego sosu.
Pod koniec dodaj resztę czerwonych porzeczek oraz czarne porzeczki. Pogotuj chwilkę razem (tak, żeby owoce pozostały całe) i odstaw do wystudzenia.
Dobrze schłodzoną kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem.
Do każdej bezy wkładaj po kulce lodów i przykryj je kop czykiem bitej śmietany. Z wierzchu polej wystudzonym sosem porzeczkowym i od razu podawaj.
<strong>! Przed wyłożeniem lodów do każdej bezy możesz dodatkowo wsypać trochę czekolady startej na tarce z grubymi oczkami. Jeśli chcesz ten deser zrobić błyskawicznie, na ubitej śmietanie możesz ułożyć surowe owoce, niekonie cznie porzeczki.</strong>Źródło: Kobieta i życie