Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt przekładany bitą śmietaną z porzeczkową kofiturą
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 927
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 927
Składniki
Ubijam śmietanę i wkładam ja do lodówki. Z biszkopta kieliszkiem do wina lub foremką wycinamy trzy kółka o grubości ok 1cm. kładę na środku talerza jedno z nich nasączamy je kilkoma kroplami alkoholu. Robię tubkę z papieru lub folii i nakładam w nią wcześniej ubita śmietanę Zataczamy kolo po okręgu biszkopta zostawiając pusty środek, w który wkładam owoce( ja użyłam czerwonych porzeczek z konfitury) Przykrywam następnym biszkoptem i czynność powtarzam. Na ostatni krążek kładę tylko bita śmietanę. Proponuje położyć kilka owoców obok naszego ciacha.