Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1284
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27510
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 187
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 209
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1284
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27510
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 187
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 209
Składniki
Każdą galaretkę rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki gorącej wody i przelać do płaskich naczyń. Galaretki odstawić do całkowitego stężenia.
Mleko zagotować z cukrem. Żelatynę dokładnie rozpuścić w 300ml gorącej wody po czym dołożyć do mleka. Starannie wymieszać. Masę ostudzić.
Stężone galaretki pokroić w kostkę i dołożyć do masy mlecznej. Całość delikatnie wymieszać. Keksówkę wyścielić folią spożywczą i wylać przygotowaną masę. Wierzch wyrównać. Deser wstawić na kilka godzin do lodówki.