Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czarny bez ma wiel cennych właściwosci. Często pijamy go w sezonie jesienno-zimowym. Z 200 g owoców zrobiłam galaretkę aromatyzowaną skórką z cytryny i jabłka.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 165
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 264
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 165
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 264
Składniki
Tylko dojrzałe owoce czarnego bzu umyć i przełożyć do garnka. Zalać 500 ml wody i zagotować że skórkami cytryny i z jabłka. Przecedzić i dodać żelatynę. Dokładnie wymieszać. Chłodny płyn posłodzić miodem i przelać do szklanek i schłodzić.