Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Galaretka z groszkiem w kształcie jajek"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 164
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 185
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 164
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 185
Składniki
Jajka sparz. Rozbij łyżeczką spód (czyli szerszą część) i wylej surowe jajka. Skorupki umyj, ponownie przelej wrzątkiem i odłóż.
W gorącym bulionie rozpuść żelatynę. Odstaw do ostygnięcia, po czym wymieszaj z posiekaną natką pietruszki.
Wydmuszki umieść w wytłoczce na jajka. Napełnij je do 2/3 wysokości pokrojoną w drobną kostkę szynką, odlanym z zalewy groszkiem i ugotowaną, pociętą w półplasterki marchewką.
Zalej całość zimnym bulionem i wstaw do lodówki na noc do stężenia.
Następnego dnia obierz galaretkowe jajka i rozłóż je na półmisku.Źródło: Kurier TV