Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser na raz z pewnością nie jednej osobie przywróci wspomnienia z dzieciństwa . Czas około 60 minut liczony do czasu stężenia galaretki .
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Galaretkę rozrabiamy wedle zaleceń producenta . Ja daję 70 ml mniej wody , aby galaretka szybciej stężała . Dobrze wymieszaną przelewam do szklanek. Mandarynki obieramy , dzielimy na kawałki Orzechy kroimy na ćwiartki . Cukierki kroimy w kostkę . Zimną śmietanę ubijamy na sztywno i wstawiamy do lodówki . Wszystkie składniki dzielimy na 4 równe części . Do Każdej wystudzonej ale nie stężałej galaretki wrzucamy porcję mandarynek , orzechów oraz cukierków . Kiedy wszystko stężeje dekorujemy bitą śmietaną . Ja używam do tego rękawa , dzięki któremu można ładnie wyeksponować śmietanę . Można również nałożyć śmietanę za pomocą łyżki .