Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galaretka z brzoskwiń z kremem"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 322
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 281
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 322
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 281
Składniki
Jedną brzoskwinię odłożyć do dekoracji, resztę sparzyć we wrzątku i obrać ze skórki. Jeden owoc pokroić w kosteczkę, resztę zmiksować na puree.
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku i wymieszać z brzoskwiniami – puree i pokrojonymi. Do pucharków wlać połowę musu brzoskwiniowego i wstawić do lodówki, aby stężał.
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan fixem, kilka łyżek odłożyć do dekoracji. Resztę połączyć delikatnie z serem, amaretto i makiem, wyłożyć do pucharków, przykryć zastygającą galaretką. Po schłodzeniu udekorować pozostałą bitą śmietaną i odłożoną brzoskwinią.
ok. 80 minut.Źródło: Twoje Imperium