Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galaretka w kształcie jajek"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 218
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 512
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13927
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 218
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 512
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13927
Składniki
Jajka sparz. Rozbij łyżeczką spód (czyli szerszą część) i wylej surowe jajka. Skorupki umyj, ponownie przelej wrzątkiem i odłóż.
W gorącym bulionie rozpuść żelatynę. Odstaw do ostygnięcia, po czym wymieszaj z posiekaną natką pietruszki.
Wydmuszki umieść w wy tłoczce na jajka. Napełnij je do 2/3 wysokości pokrojoną w drobną kostkę szynką, marchewką i odlanym z zalewy groszkiem.
Zalej całość bulionem i wstaw do lodówki na noc do stężenia.
Następnego dnia obierz galaretkowe jajka i rozłóż je na sałacie. Udekoruj plastrami cytryny i rzodkiewkami.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 150. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax