Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Galaretka śmietankowa"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Składniki
Galaretkę truskawkową przygotuj według przepisu na opakowaniu. Wlej do plastikowej formy lub miseczki (np. w formie jak na babę). Odstaw w chłodne miejsce do stężenia.
Obydwie galaretki cytrynowe wymieszaj z pół litra gorącej wody. Gdy ostygną, ale jeszcze będą płynne, wlej śmietanę, cały czas mieszając.
Piankę wlej do formy na stężałą galaretkę truskawkową. Wstaw do lodówki na ok. 2 godziny. Galaretkę wyjmij z formy, udekoruj np. bezikami i kolorowymi cukierkami.
Czas przygotowania: 15 min. Ilość porcji: 6. Cena za porcję: 1,60 zł.
Przepis przysłała Sylwia Lukasczyk z Zabrza .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie