Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny deser. Polecam każdemu kto ma ochotę na odrobinę czegoś słodkiego.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 52
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 52
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Śliwki umyć, osuszyć, wypestkować, część zostawić do dekoracji, resztę zmiksować z cukrem.
Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości wrzątku, połączyć z pulpą śliwkową i przełożyć do stożkowych foremek.
Schładzać min. 1 h.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan fixem.
Galaretki wyjąć z foremek i podawać udekorowane śmietaną, miętą i cząstkami śliwek.