Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami, przynajmniej u nas, zdarza się, że owoce kupujemy wzrokiem, później leżą. Chociaż mamy fajny pojemnik do przechowywania owoców i warzyw (do trzech miesięcy), to czasami warto zrobić coś innego. Galaretka z owoców to był strzał w dziesiątkę.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 57
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 178
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 105
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 57
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 178
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 105
Składniki
Owoce oczyszczamy, myjemy, obieramy, zalewamy zimną wodą (kilka cm ponad owoce), zagotowujemy. Gotujemy na wolnym ogniu przez kwadrans. Przecieramy przez drobne sito. Ponownie przekładamy na palik, zagotowujemy dodajemy agar. (1 łyżeczka na 250 ml płynu). Mieszamy, rozlewamy do naczyń. Studzimy.