Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galaretka czereśniowa"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 208
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 208
Składniki
Owoce rozmroź i lekko osusz. Galaretki rozpuść w litrze wody, dodaj większą część czereśni lub owoców leśnych i schłodź. Resztę odłóż.
Podłużną foremkę wyłóż folią spożywczą. Wylej tężejącą galaretkę z owocami i wstaw na minimum godzinę do lodówki.
Odłożone owoce maczaj w białku, a następnie w cukrze. Udekoruj nimi tężejącą galaretkę.Źródło: Takie jest życie