Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Frykadelki na risotto z groszkiem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 45
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 45
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 41
Składniki
Czosnek oraz 2 cebule posiekaj, połowę cebuli odłóż, resztę zeszklij z czosnkiem na łyżce oleju. Dodaj ryż i smaż razem 2 min.
Pomidory z puszki zmiksuj wraz z zalewą. Wlej na patelnię z ryżem. Dolej bulion. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj 30 minut. Pod koniec dodaj groszek. Bułkę namocz w wodzie. Mięso wymieszaj z jajkiem i resztą posiekanej cebuli.
Dołóż odciśniętą bułkę. Masę dopraw solą, pieprzem, słodką papryką i wyrób. Uformuj 8 frykadelek. Smaż na oleju 15 minut. Pomidora pokrój w kosteczkę. Ostatnią cebulę pokrój w plasterki, zrumień na oleju po frykadelkach. Risotto dopraw solą, pieprzem i porozkładaj. Dodaj po 2 frykadelki na talerz. Udekoruj pomidorami i krążkami cebuli.Źródło: Tele Tydzień