Frużelina czyli domowy kisiel truskawkowy z kawałkami owoców

Frużelina czyli domowy kisiel truskawkowy z kawałkami owoców
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: BEATA1978
Po pierwsze : truskawkowy kisiel, który obowiązkowo jem z sokiem. Po drugie: frużelina do gofrów.

Składniki

  • truskawki mrożone 400g
  • woda 500 ml
  • zawiesina: 100 ml wody, mąka ziemniaczana 1 łyżka
  • cukier 2 łyżki

Przygotowanie

  1. Zawiesinę utrzeć tak, aby miała jednolitą konsystencję. Zagotować wodę z truskawkami (lekko rozdrobnione za pomocą łyżki) i cukrem. Następnie wlać do niej zawiesinę i mieszać do momentu, aż powstanie kisiel.

  2. Uwaga: Ilość cukru możemy zwiększyć. Wszystko zależy od tego, jak słodki chcemy deser.


  3. SMACZNEGO :)

Komentarze do przepisu (8)

Obserwator 23 stycznia 2014
Nie przepadam za truskawkami ale ten kisiel chętnie bym zjadł. Kciuk !
GREGORHSPEED 23 stycznia 2014
Pyszota!!!
Jasienka1 24 stycznia 2014
Kiedys robilam kisiele domowe. Dziekuje za przypomnienie.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • truskawki mrożone 400g
  • woda 500 ml
  • zawiesina: 100 ml wody, mąka ziemniaczana 1 łyżka
  • cukier 2 łyżki
Składniki