Francuskie zawijasy serowo-malinowe (z serkiem almette)

Francuskie zawijasy serowo-malinowe (z serkiem almette)
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Natka43
Coś w sam raz na lato :) Proste w przygotowaniu. Polecam ! :)

Składniki

  • arkusz ciasta francuskiego
  • 2 serki Almette z Jagodą i Malina
  • kilkanaście malin
  • masło do posmarowania formy lub papier do pieczenia

Przygotowanie

  1. Arkusz ciasta francuskiego smarujemy serkiem. Na serek kładziemy kilkanaście malin. Całość zwijamy w rulon i tniemy na kawałki w kształcie ślimaczków. Zawijasy układamy w formie do zapiekania posmarowanej masłem, zachowując niewielkie odstępy.

    Pieczemy przez ok. 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym

    do 200 stopni, aż ślimaczki staną się złote.

    Smacznego !

Komentarze do przepisu (3)

pesto 11 lipca 2014
ale super! :)
anulka12 21 lipca 2014
Wczoraj skusiłam się na zrobienie. Ciasteczka dla amatorów mało słodkich wypieków.
marysiaz 22 stycznia 2015
czadowe :)
Składniki
  • arkusz ciasta francuskiego
  • 2 serki Almette z Jagodą i Malina
  • kilkanaście malin
  • masło do posmarowania formy lub papier do pieczenia
Składniki