Francuskie ślimaczki z makiem

Francuskie ślimaczki z makiem
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: dziudzia
BARDZO ŁATWE I SUPER SZYBKIE ZAJMUJE ZALEDWIE TRZY MINUTY. POLECAM DO TEGO CIASTO Z LIDLA -DOBRE I TANIE 2,50 ZŁ.OPAKOWANIE

Składniki

Przygotowanie

  1. NASTAWIAMY PIEKARNIK NA 220 C-BEZ TERMOOBIEGU LUB 200 C Z TERMOOBIEGIEM

  2. W MIĘDZY CZASIE CIASTO FRANCUSKIE SMARUJEMY CZYM CHCEMY- W TYM PRZYPADKU JEST TO GOTOWA MASA MAKOWA Z PUSZKI

  3. ZWIJAMY JAK ROLADĘ ,KONIEC SMARUJEMY WODĄ LUB ROTRZEPANYM JAJKIEM ABY SIĘ PRZYKLEIŁO TAK SAMO SMARUJEMY WIERZCH CIASTA

  4. KROIMY NA ŚLIMACZKI I DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA NA OK.15-20 MIN.AŻ CIASTO SIĘ ZRUMIENI.

Komentarze do przepisu (8)

sereberko80 21 września 2010
uwielbiam ciasto francuskie, bo mozna wyczarowac z niego mnóstwo przeróżnych pyszności bez dużego nakładu... Czytaj całość »
uwielbiam ciasto francuskie, bo mozna wyczarowac z niego mnóstwo przeróżnych pyszności bez dużego nakładu pracy i funduszy :-) dla niespodziewanych gości w sam raz, Twój pomysł tez bardzo mi się podoba :-)
renka 21 września 2010
Super szybkie w wykonaniu, łatwe , pięknie wyglądają i do tego z makiem mniam mniam -)
beata1984 21 września 2010
a te ślimaczki to sie piecze na leżąco?
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki