Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciastka do kawy lub herbaty z ciasta francuskiego, nadziewane musem jabłkowym z cynamonem.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 153
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1315
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1085
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 153
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1315
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1085
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć. Przekroić wzdłuż na 2 pasy. Każdy pas ciasta pokroić na jednakowej wielkości trójkąty. Jabłka przełożyć do miseczki i wymieszać z proszkiem budyniowym i cynamonem. Na każdym trójkącie u podstawy nałożyć łyżeczkę musu jabłkowego i zwinąć ciasto w rogaliki. Posmarować wierzch mlekiem. Ciastka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Wstawić ciastka i piec ok. 15 minut. Wystudzić i oprószyć cukrem pudrem.