Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Francuskie makaroniki"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5000
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 890
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5000
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 890
Składniki
Cukier puder wymieszaj z migdałami. Białka ubij z cukrem na lśniącą masę. Dodaj barwnik oraz cukier puder z mąką. Wymieszaj. Masa jest gotowa, gdy wyciśnięta z rękawa cukierniczego na blaszkę nie rozlewa się. Jeśli jest za rzadka, dosyp trochę pudru.
Blaszkę wyłóż pergaminem. Wyciskaj oddalone od siebie kółka o średnicy ok. 2 cm. Zostaw je na 10 minut na blaszce, by przeschły. Piecz w 150°C przez 20 minut. Mają mieć skorupkę z zewnątrz i miękki środek.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i połącz ze śmietanką. Ostudzony krem wyciśnij na spód makaronika, dołóż maliny i delikatnie przykryj drugim ciastkiem. Małe kleksy kremu zrób również na wierzchu ciasteczka. Udekoruj owocami.Źródło: Naj