Francuskie gruszki.

Francuskie gruszki.
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Goście pukają,a my nic nie mamy jak na złość:( Jednak jest ciasto i gruszki,słodkości w 15min.zaskoczycie nimi znajomych,a smakiem bedą zachwyceni:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Ciasto rozwinąć i pociąć na kwadraty, w każdy kwadrać włożyć polówkę obranej gruszki.

    Boki ciasta obwinąć wokół gruszki.
    Wierzch udekorować dwoma spiralnie zwiniętymi paskami.

    Dać pół łyżeczki marmolady.

    Piec w 200st.góra-dół do złotego koloru.
    Zimne posypać cukrem pudrem.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (21)

Nevermore 25 stycznia
Francuz zawsze się sprawdza i dyżuruje w lodówce na wypadek W ;) Pychotka, mniami :)
helenapon 26 stycznia
Uwielbiam.
kuchmariola63 26 stycznia
Super :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki