Francuskie ciasto czekoladowe

Francuskie ciasto czekoladowe
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Hanix1984
Znalazłam ten przepis na innym portalu kulinarnym, a ponieważ moja rodzina kocha ciasta czekoladowe to po prostu musiałam je upiec.

Składniki

Przygotowanie

  1. Topimy gorzką czkoladę z masłem. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę, a żółtka ucieramy na białą masę z cukrem. Powoli łączymy białka z żółtkami. Następnie dodajemy masę czekoladową i mąkę. Wszytskie składniki mieszamy łyżką.

  2. Wylewamy masę do formy i pieczemy w 180 stopniach do "suchego patyka".

Komentarze do przepisu (4)

Annuar 19 września 2011
Ja również uwielbiam ciasta czekoladowe. To ma mało mąki, chyba jest wilgotne ?
Hanix1984 19 września 2011
Ciasto jest mięciutkie jak puszek i wilgotne. Dosłownie rozpływa się w ustach. To najlepszy przepis jaki... Czytaj całość »
Ciasto jest mięciutkie jak puszek i wilgotne. Dosłownie rozpływa się w ustach. To najlepszy przepis jaki kiedykolwiek wykorzystałam.
Konto usunięte 27 stycznia 2012
Faktycznie ciekawe zwłaszcza że jak piszesz jest wilgotne do ulubionych:-)))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki