Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to fantastyczny, szlachetny i prosty, bo tylko z czterech składników aksamitny w konsystencji krem rodem z Francji. U mnie znika bardzo szybko i warto przygotować go sobie dzień przez konsumpcją. Naprawdę warto, jedynie się chłodzi w lodówce, a można zwiększyć proporcje w zależności od liczby osób.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Składniki
Śmietankę zagotować na małym ogniu z cukrem i cukrem wanilinowym. Jak się zagotuje, wtedy zestawić z palnika. Żółtka ubijać około pół minuty i cienkim strumieniem wlewać śmietankę. (nie można tego robić szybko, ponieważ z masy może stać się jajecznica, a składniki się tak dobrze nie połączą.) Masę wlewać do żaroodpornych kokilek lub innych miseczek, które są odporne na wysokie temperatury. Krem piec w temperaturze 100 stopni Celsjusza w kąpieli wodnej przez około 45-50 minut do ścięcia się masy. Następnie krem schłodzić i włożyć na minimum 2 h do lodówki. Na koniec można lekko posypać z wierzchu cukrem i go skarmelizować palnikiem gazowym, ale to nie musi być (w zależności od dostępności.