Francuska choinka makowa

Francuska choinka makowa
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: eka88
:)

Składniki

  • Opakowanie ciasta francuskiego
  • Masa makowa
  • Jajko

Przygotowanie

  1. Na połowę ciasta francuskiego wyłożyć masę makową. Złożyć ciasto na pół - tak że w środku jest masa. Wyciąć kształt choinki i ponacinać jak na zdjęciu.

  2. Każdy paseczek trzeba powywijać.

  3. Gotową choinkę posmarować roztrzepanym jajkiem i piec wg. wskazówek na opakowaniu z ciasta francuskiego

Komentarze do przepisu (4)

niva 28 grudnia 2013
pomysłowe :)
panka 28 grudnia 2013
Proste, szybkie,pomysłowe i na pewno pyszne. Zabieram :)
Konto usunięte 17 grudnia 2014
Super pomysł i wspaniały efekt :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Opakowanie ciasta francuskiego
  • Masa makowa
  • Jajko
Składniki