FIT Rafaello

FIT Rafaello
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: FitSweet
Jak zjeść cukierka i mieć cukierka? Czyli jak to zrobić, aby być na „diecie”, a jednocześnie nie rezygnować z łakoci. Wystarczy poświęcić dosłownie chwilkę i przygotować.pyszne, sycące i zdrowe pralinki

Składniki

  • Pralinki:
  • 0,5 szklanki (100 g) suchej kaszy jaglanej
  • 1,25 szklanki (ok. 300 ml) mleczka kokosowego
  • 1,5 szklanki (150 g) wiórków kokosowych
  • 1-2 łyżki miodu
  • Dodatkowo:
  • 15 migdałów
  • Wiórki kokosowe do obtoczenia pralinek

Przygotowanie

  1. 1) Zblanszować migdały: całe migdały zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić na 10 min. Po 10 min. przelać zimną wodą i obrać ze skórek.

    2) Kaszę jaglaną dokładnie przelać zimną wodą, a następnie wrzątkiem.

    3) Przygotowaną kaszę ugotować do miękkości w mleczku kokosowym (ok. 20 min.). Na koniec dodajemy miód oraz wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy.

    4) Z gotowej, lekko przestudzonej masy formujemy kuleczki, do których wkładamy migdały i obtaczamy w wiórkach kokosowych.

    5) Gotowe pralinki przed podaniem odstawiamy do lodówki na godzinę. Przechowujemy również w lodówce, najlepiej w szczelnym pojemniku, aby nie pochłaniały zapachów.

Komentarze do przepisu (1)

Jagodzianka17 30 marca 2017
Wszystko co kokosowe uwielbiam, przepis zabieram :)
Składniki
  • Pralinki:
  • 0,5 szklanki (100 g) suchej kaszy jaglanej
  • 1,25 szklanki (ok. 300 ml) mleczka kokosowego
  • 1,5 szklanki (150 g) wiórków kokosowych
  • 1-2 łyżki miodu
  • Dodatkowo:
  • 15 migdałów
  • Wiórki kokosowe do obtoczenia pralinek
Składniki