Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę.
Zółtka razem z pozostałymi produktami wymieszać, dodać pianę z białek. Wszystko dokładnie połączyć.
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju rzepakowego lub masła klarowanego. Rozgrzać do średniej temperatury. Całą masę wylać na patelnię ( średnica 28 cm), jeśli są miejsca gdzie nie ma rodzynek, po prostu dorzucić. Gdy dół się ściągnie ( uważać, aby nie przypalić ), przewrócić omlet na drugą stronę. Po chwili, rozcinać omlet plastikową łyżką na mniejsze kawałki. Podawać według upodobań jeszcze ciepłe .