Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Fioletowe łódeczki z mięsem i owocem granatu"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3081
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 222
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3081
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 222
Składniki
Bakłażany przekrój wzdłuż, ułóż na blasze i piecz przez 30 minut w temperaturze 200°C. Zagotuj osoloną szklankę wody z łyżeczką oleju, wsyp kaszę, przemieszaj. Zmniejsz gaz, gotuj kwadrans na wolnym ogniu pod przykryciem, zdejmij z ognia. Garnek z kaszą zawiń w ciepły koc, odstaw na godzinę. Kaszę możesz w ten sposób przygotować rano.
Paprykę pokrój w kostkę. Na oleju podsmaż mięso, przypraw słodką papryką, papryką chilli, solą i pieprzem. Dodaj pokrojoną paprykę i kaszę, przemieszaj. Do bakłażanów nakładaj farsz, posyp orzeszkami i pestkami granatu, zapiekaj przez 20 minut w temp. 190°C. Dekoruj listkami rukoli.Źródło: Dobry Tydzień