Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Filet szpikowany słoninką"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 607
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 54
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 78
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 370
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 607
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 54
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 78
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 370
Składniki
Zrób marynatę: podgrzej ocet z miodem, mieszaj, aż miód się rozpuści. Domieszaj olej, odstaw, aż ostygnie.
Cebule obierz, pokrój na grube plastry. Ząbki czosnku obierz (jeśli są większe, przekrój je na połowy), słoninkę pokrój na małe słupki. Możesz ją oprószyć ostrą papryką.
Mięso umyj i osusz, natrzyj solą i pieprzem, naszpikuj czosnkiem i słoniną. Obłóż cebulą, zalej marynatą. Wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
Rozgrzej olej i podsmaż mięso. Każdą kawałek zawiń w folię aluminiową i włóż do żaroodpornego naczynia. Wstaw do piekarnika,i piecz około 60 minut w 160oC.
Podawaj na ciepło lub na zimno, jako np. wędlinę na kanapki, z ziołowym sosem majonezowym.
Soczysty drób!
Do piekarnika wstaw miseczkę z wodą – wtedy mięso nie wyschnie! Także dodatek słoniny sprawi, że mięso będzie soczyste.Źródło: Naj