Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znaleziony na blogu kulinarnym. Ciasto zrobiło furorę na przyjęciu komunijnym.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 306
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 436
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 379
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 271
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 306
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 436
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 379
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 271
Składniki
Białka ubić i dodać cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i mak (piec 45 min.). Po upieczeniu ciasto przekroić na pół. Syrop, cukier i cukier waniliowy zagotować. Wodę, budyń i żółtka roztrzepać i wlać do gotującego się soku i ugotować. Po wystudzeniu zmiksować z margaryną.
Rozprowadzić połowę kremu,przekrojone na pół biszkopty ułożyć pionowo. Między biszkoptami ułożyć pokrojone brzoskwinie, następnie zalać tężejącą galaretką porzeczkową. Posmarować kremem i położyć drugą część biszkoptu. Resztą kremu posmarować biszkopt ułożyć kilka pokrojonych brzoskwiń i osypać wiórkami kokosowymi.