Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomyślałam, że ciasto Raffaello, które robiłam dość często, i na które jest sporo przepisów na różnych stronach kulinarnych, już mi się znudziło, więc postanowiłam pokombinować i stworzyć Ferrero Rocher. Efekt? NIEBO W GĘBIE!
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 155
Bardzo aromatyczna, kwaśno-pikantna, zawiesista zupa w azjatyckim stylu. Palu...
Odsłon: 30
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 155
Bardzo aromatyczna, kwaśno-pikantna, zawiesista zupa w azjatyckim stylu. Palu...
Odsłon: 30
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem do "białości", dodać resztę składników, zmiksować, wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 150 st. piekarnika i piec 30 min. Po upieczeniu wyjąć, rzucić na podłogę z wysokości 30-60 cm ( tak jak to Mirabelka radzi, to działa, biszkopt nie opada!) i przekroić na dwa placki.
Orzechy spażyć, obrać ze skórek ( jeśli się uda, kupcie obrane i pokrojone, lub może być też kronant orzechowy, bo obieranie to zmora! ), pokroić w kosteczkę. Na patelni rozpuścić masło, uprażyć na nim orzechy z dodadkiem cukru pudru.
Budynie wymieszać z mąką krupczatką i ugotować w mleku. Wystudzić. Zimne zmiksować z resztą składników.
Wykonanie: na biszkopt nałożyć krem, na krem biszkopt i ponownie krem, na wierzch wyłożyć pozostałą połowę orzechów. SMACZNEGO!