Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faworkowe róże"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 243
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 29
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 243
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 29
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Do przesianej mąki dodaj żółtka, sól, śmietanę, proszek do pieczenia i spirytus. Zagnieć ciasto.
Rozwałkuj i złóż na pół. Powtórz tę czynność kilkakrotnie. Ciasto zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 min.
Rozwałkuj bardzo cienko (dobrze wyrobione ciasto nie przykleja się do stolnicy). Z ciasta wykrawaj po 3 krążki różnej wielkości. Każdy natnij na brzegu w kilku miejscach. Zlepiaj je po trzy tworząc róże, dociskaj w miejscu sklejenia.
Środki posmaruj białkiem. W głębokiej patelni rozgrzej tłuszcz. Na gorący wrzucaj porcjami róże. Smaż je z obu stron. Wyjmuj na bibułę.
Gotowe róże oprósz cukrami i udekoruj wisienkami.
Czas przygotowania: 45 minut 476 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień