Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 147
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 147
Składniki
Rozmącam widelcem żółtka ze śmietaną dodaję szczyptę soli,wlewam do wysypanej na stolnicy mąki i zagniatam i wyrabiam ciasto /powinno mieć konsystencję lużnego ciasta./ Kroję wyrobione ciasot na kilka mniejszych kawałków zeby było dobrze wałkować i po kolei rozwałkowuję na grubośc około 3 mm. Następnie kroję ciasto w paski,które przecinam w poprzek na dowolnej długości prostokąty około 15 cm. Przecinam w środku, wywijam i kładę na rozgrzany,ale nie za gorący olej. Smażę na złoty kolor.Odkładam na talerz wyłożony serwetką.Lekko ostudzone posypuje pudrem