Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo chrupiące i delikatne. Najszybsze jakie do tej pory robiłam. Chyba nie muszę dodawać, że znikły w mig, po prostu nie nadążałam ich smażyć. Przepis pochodzi z blogu Obżarciuch.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 233
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35036
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 190
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 233
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35036
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 190
Składniki
Do miski wrzucamy mąkę, jajka, śmietanę, proszek do pieczenia, wódkę i cukier waniliowy.
Wyrabiamy ciasto, powinno być miękkie i elastyczne.
Ciasto partiami wałkujemy na cienkie placki, które tniemy na paski około 3x10cm, każdy pasek na środku nacinamy i przez to nacięcie przekładamy jeden koniec ciasta.
Tak przygotowane faworki smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu, na średnim ogniu.
Smażymy z jednej i drugiej strony na złoty kolor.
Usmażone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!
;-D
;-)))