Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faworki na piwie - super kruche ;)
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35934
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 154
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 267
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 317
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35934
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 154
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 267
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 317
Składniki
Do miski przełożyć wszystkie składniki i wyrobić ciasto do czasu połączenia się składników. Ciasto powinno być elastyczne i nie powinno kleić się do rąk. W razie konieczności podsypać odrobiną mąki. Ciasto wybić porządnie wałkiem przez kilka minut. Ciasto włożyć na 30 minut do lodówki. Dzięki temu ciasto łatwiej się nam rozwałkuje. Blat posypać odrobiną mąki i cienko rozwałkować. Im cieńsze faworki tym lepsze. Rozwałkować na prostokąt, następnie na długie pasy i mniejsze prostokąty. Na środku każdego zrobić nacięcie i jeden bok przeciągnąć przez środek. Patrz film poniżej. Smażyć na głębokim oleju na średnim ogniu. Smażymy na złoty kolor z każdej strony. Wyciągnąć na ręcznik papierowy. Posypać cukrem pudrem. Smacznego!