Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne chrusty, faworki wychodzą mega chrupiące. Znikają jeszcze ciepłe. Polecam wypróbowanie przepisu.
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 29
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 29
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy ciasto.
Ciasto zbijamy drewnianym wałkiem około 15 minut(wałkiem uderzamy tak aby się spłaszczyło, następnie ponownie składamy i ponownie zbijamy wałkiem).
Ciasto wałkujemy bardzo cieniutko, kroimy na prostokąty ( mniej więcej 6x2 cm), następnie nacinamy na środku i przeciagamy jeden koniec.
Do głębokiej patelni wlewamy olej i rozgrzewamy. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)