Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak tylko się pojawiają na stole to w mig znikają.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 136
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 34
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 136
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 34
Składniki
Mąkę wymieszać ze śmietaną, dodać jajko żółtka, spirytus i szczyptę soli. Wyrobić gładkie jednolite ciasto i wybić wałkiem. Rozwałkować ciasto jak najcieniej i pokroić na paski szerokości 3 cm i długości 15 cm. Każdy pasek przekroić w środku wzdłuż na długość 5-6 cm i przewinąć koniec paska. Smażyć chrust z obu stron. Wyjąć osączyć na ręczniku kuchennym (papierowym) i posypać gorące cukrem pudrem. Smacznego!